dimecres, 27 de novembre del 2013


Llorer

 

És un dels condiments tradicionals de la cuina mediterrània.
Etimològicament, Laurus és el nom en llatí de llorer i nobilis significa notable, cèlebre. Les fulles són un condiment excel·lent i per això és molt apreciat en la cuina. El llorer és el símbol del triomf i l'endevinament en les cultures mediterrànies. Es troba per tota l'àrea del mar mediterràni. Aquest arbre sovint és cultivat i amb freqüència es troba a prop de llocs habitats És un dels condiments tradicionals de la cuina mediterrània.Aquest arbre sovint és cultivat i amb freqüència es troba a prop de llocs habitats
És un dels condiments tradicionals de la cuina mediterrània.
Arbre perennifoli que pot assolir fins els 10 m d'alçada (pot arribar assolir 25 m en climes càlids) i que presenta el tronc llis i grisenc. Les seves branques són verdoses i rectes. Les fulles amb una mida aproximada de 10 x 4 cm són de color verd fosc i brillant per l'anvers i el revers és mat.
És utilitzat amb un efecte regenerador del cuir cabellut, i també
 per combatre la caspa, seborrea i altres alteracions relacionades
amb la caiguda del cabell. L'oli essencial està present en molts
 productes de perfumeria, gràcies a la seva riquesa en aromes i
no tan sols per aquest motiu sinó pels seus efectes curatius en
cremes i locions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada